A főzelékhez a karalábét meghámozzuk, majd kb. 1,5x1,5 cm-es kockákra vágjuk. Egy lábasban feltesszük főzni a zöldségalaplével, az újhagyma felkarikázott fehér részével és a babérlevéllel együtt, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha már kellemesen harapható, a karalábé 1/5 részét kivesszük, és krémesre turmixoljuk. Visszaöntjük a fazékba, és hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a joghurtot. Megsózzuk, megborsozzuk és beleszórjuk az újhagyma felaprított zöldjét. Egyszer hagyjuk felforrni, majd félretesszük.
A húsgombóchoz a sütőt előmelegítjük 190 fokra. A darált húst összekeverjük a fűszerekkel és a mozsárban apróra tört földimogyoróval. A masszából diónyi golyókat formázunk, majd megforgatjuk zsemlemorzsában, és egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára tesszük.
A tetejüket egy kevés olívaolajat csorgatunk, majd forró sütőbe toljuk, és 12-15 perc alatt ropogósra, aranybarnára sütjük. A főzeléket a mogyorós húsgombóccal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.