A karamellhez egy serpenyőben, közepes lángon karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk a vajat és 2 percet főzzük. Utána hozzáöntjük a tejszínt és újabb 1 percet főzzük, majd egy nagy csipet sóval ízesítjük. Befőttes üvegbe öntjük, hagyjuk kihűlni, majd hűtve tároljuk felhasználásig.
A tejet a tojások sárgáival és az élesztővel dagasztógépben elkevertetjük, majd amikor feloldódott hozzáadjuk a lisztet, fahéjat, mandulát, sót és cukrot és simára dagasztjuk. A vége felé hozzáadjuk a vajat, amivel teljesen kidagasztjuk. 45 percet érleljük langyos helyen, letakarva.
A tésztát 40x40 cm-re nyújtjuk, az alsó felét megkenjük a karamellel és megszórjuk a szeletelt mandulával. Ráhajtjuk a felső részt és a két oldalát egyenesre vágjuk. Függőleges irányban, 1,5 cm-es csíkokra vágjuk a tésztát, amiket elfelezünk és megfonjuk barhesznek. Kis kivajazott formákba ültetjük, letojásozzuk és 40 percet kelesztjük. 190 fokra melegítjük elő a sütőt, újra letojásozzuk, majd 16-18 percet sütjük.
A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval és kis halmokat nyomunk habzsákkal a gömbök tetejére, amiket konyhai fáklyával megégetünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.