A karfiolt rózsáira szedem, a sárgarépát, a fehérrépát és az édesburgonyát megpucolom és felkarikázom, a hagymát és a fokhagymát megtiszítom és felaprítom.
Olajon megfuttatom a hagymát és a fokhagymát, sózom, így az íze jól kijön, majd beleteszem a répát, a fehérrépát, végül a karfiolt. Kétszeresére öntöm vízzel, ízesítem sóval, borssal és vegetával, majd fedő alatt puhára főzöm.
Összekeverem a főzőtejszínt és a lisztet, majd a forró léből addig szedek rá, amíg forró nem lesz a habarás. Amikor a levesben megpuhultak a zöldségek, besűrítem a tejszínes-lisztes habarással. Ha kell, adok hozzá még vizet. Ezután botmixerrel pürésítem, majd még egyszer felforralom.
A felkockázott édesburgonyát forró olajon megsütöm, papírtörlőre szedem. Tálalásnál a kész leves tetejére halmozom a burgonyát.
Megjegyzés
A karfiolnak is van egy édeskés íze és a burgonyának is, ezért nem fűszereztem túl, így tökéletesen kijön mindkét íz. Nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.