Megmossuk és megszárítjuk a húst és a zöldségeket. Az újhagymát kisebb, a pritaminpaprikát nagyobb szeletekre, a gombát 6 szeletre, a lilahagymát négybe vágjuk. A cukkinit felkockázzuk, a kéksajtot szétmorzsoljuk.
Egy száraz serpenyőben – azaz olaj és minden más zsiradék nélkül – megpirítjuk a mandulát, és tálalásig félretesszük.
Egy serpenyőben egy kis oliva olajat hevítünk, a karajszeleteket megsózzuk, megborsozzuk. Ha elég forró az olaj, serpenyőbe tesszük a karajt, és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük.
Egy keverőtálban összekeverjük a kéksajtot és az újhagymát - az utóbbiból egy keveset félreteszünk a díszítéshez.
A karajokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd a tetejükre halmozzuk a kéksajtos-újhagymás krémet, majd kb.10 percre a sütőbe tesszük.
Egy serpenyőben egy kevés olíva olajat hevítünk, és beletesszük a cukkinit és a gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd, ha azok már egy kis színt kaptak, akkor adjuk hozzá a lilahagymát és a pritaminpaprikát is.
Tegyünk a tányérra a grillezett zöldségeket és a húst, majd szórd meg a maradék újhagymával, és a pirított mandulával.
(A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon !)
A Chefbag ajánlásával.
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.