A húst kockára vágjuk, sóval, borssal, erősen megfűszerezzük és a zsír felében megpároljuk.
A zsír másik felében megpirítjuk a kockákra vágott hagymát és a kétféle paprikát. Hozzáadjuk a szintén kockára vágott padlizsánt, paradicsomot és burgonyát, majd a saját levükben pároljuk néhány percig.
A húst a zöldségfélékkel egy nagy vagy 4 kisebb tűzálló tálba rétegezzük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, lefedjük, és a forró sütőben 1-1,5 órát sütjük.
Miután megsült, leöntjük a joghurttal elkevert tojássárgájákkal, és további 10 percre visszatoljuk a sütőbe. Petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Megjegyzés
Bulgária egyes helyein a gyuvecset birkahús helyett marhából vagy hús nélkül készítik. Minden esetben sűrű az állaga, és általában joghurttal fogyasztják.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.