A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sóval (1 teáskanál), elmorzsoljuk a zsírral, a tojást hozzáöntjük, majd a tejes élesztővel összegyúrjuk. (Szükség esetén adható hozzá még egy marék liszt.)
Kicsit pihentetjük a tésztát, majd ízlés szerinti méretű és vastagságú pereceket készítünk. (Én tyúktojásnyi darabokra szabdalom a tésztát, és ceruza vastagságúra nyújtom.) Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Tojássárgájával megkenjük.
Közepes hőfokú sütőben (175 fok) sütjük.
A 3 teáskanál sót és lisztet összekeverjük, és annyi vizet öntünk rá, hogy tejföl sűrűségű legyen. Kissé felverjük egy villával. Ha már majdnem készre sültek a perecek, a sós masszával becsapkodjuk, visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.
Megjegyzés
Ezt a receptet egy idős pékmestertől tanultam, aki még kézzel készítette a kenyeret és más péksüteményeket.
A receptet Pulicka, a fotót Mikkata küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.