A kókuszkrémes mandulatorta elkészítéséhez először a krémet készítjük el, mert annak hűlnie kell.
Egy edényben a tejszínt a cukorral és a kókusztejporral felforraljuk, és néha megkevergetve 5-6 percig főzzük. Hozzáadjuk a margarint is, és tovább forraljuk 5 percig, végül belekeverjük a kókuszreszeléket, majd lehúzzuk a tűzről és lehűtjük. Hűtőszekrényben dermesztjük. Mielőtt felhasználjuk, robotgéppel jól kikeverjük.
A mandulatorta tésztájához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kevés cukorral kemény habot verünk. A tojássárgákat a maradék cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált mandulát, a sót, a narancshéjat, a sütőport és végül adagonként a tojáshabot is. Simára keverjük.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Teljes kihűlés után óvatosan húzzuk le a papírt róla, majd vágjuk 3 felé, és kenjük meg a krémmel. Nagyon fontos, hogy jusson a krémből a tetejére és az oldalára is.
A díszítéshez a mandula pálcákat kissé megpirítjuk, és megszórjuk vele a tortát.
Megjegyzés
A tészta nagyon lágy, ezért csináljuk lapos tepsiben és nem kerek formában.
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.