A kókuszos-kekszes kocka elkészítéséhez először megfőzzük a kókuszkrémet. A lisztet a tejben csomómentesen elkeverjük, majd beletesszük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, és az egészet jól összefőzzük. Forralni nem szabad! Majd félretesszük hűlni. Amikor már kihűlt, hozzáadjuk a zselatint és a kókuszreszeléket, és jól össze keverjük.
A kekszes részhez a vízbe beletesszük a kristálycukrot, a kakaóport, a margarint és az egészet pár perc alatt összefőzzük. A kétféle kekszet egy tálban összekeverjük, és ráöntjük a még forró kakaós-margarinos masszát. Végül ízesítjük rumaromával. Az egészet jól összekeverjük és félretesszük hűlni.
Folpackkal kibélelt, 15x26 cm-es tepsiben először egyenletesen elsimítjuk a kókuszos massza felét, majd rákenjük egyenletesen a kekszes-kakaós masszát, és végül erre simítjuk a megmaradt kókuszos masszát. A sütit a hűtőbe tesszük dermedni egy egész éjszakára.
Másnap egyforma kockákra felszeleteljük, és a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.