A fonott kalácsot 2×2 cm-es kockákra vágjuk, majd egy kivajazott tűzálló tálba terítjük. Egy lábasban felmelegítjük a tejet a tejszínnel és a mézzel, valamint a vaníliarúd kikapart magjaival, aztán hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. Habverővel belekeverjük a tojásokat és a tojássárgájákat, majd a kalácsra locsoljuk.
Rászórjuk a lecsepegtetett meggybefőttet, a cukrot, a kókuszt, majd óvatosan lenyomkodjuk kanállal kissé, de akár óvatosan össze is keverhetjük. A tetejére szórjuk a mandulát, majd az apróra felkockázott vajat, és 175 fokra előmelegített sütőben 25-35 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.