A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. A tejszínt és a kókusztejet egy lábosba öntjük, melegíteni kezdjük, de nem forraljuk fel.
A meleg folyadék felét folyamatosan kevergetve, vékony sugárban a cukros keverékreöntjük, majd visszaöntjük az edénybe, és 3-4 percig tovább főzzük, de most sem forraljuk fel, különben kicsapódik a tojás.
Végül egy csipetnyi sóval és az alkohollal ízesítjük. Üvegbe töltjük, és lehűtve kínáljuk.
Megjegyzés
Fotó és recept: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.