A krumplit ledörzsöljük és sós vízben előfőzzük. A hagymát és a fokhagymát feaprítjuk, a megpucolt gombát felszeleteljük, a paprikát karikára vágjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk. A szalonnát kisebb darabokra vágjuk, a kolbászt és az újhagymát felkarikázzuk, és a zöldjét félretesszük.
Olajon megpirítjuk a szalonnát, megdinszteljük a hagymákat, hozzáadjuk a paprikát, majd a paradicsomot és a gombát, és megfűszerezzük.
Amikor a zöldségek már majdnem puhák, beletesszük a kolbászt, és hozzáöntjük a vörösbort. A végén hozzákeverjük a tejfölt.
Tálaláskor szedünk a tányérra krumplit, tépünk rá petrezselymet, mellékanalazzuk a gombapaprikást, és rászórjuk az újhagyma zöldjét.
Megjegyzés
A gombapaprikás nagy kedvencem. Füstölt szalonnával, kolbásszal, vörösborral megbolondítva még finomabb. Most a szokásos nokedli helyett petrezselymes újkrumplival készült.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.