- 2 ek olajon megfuttatjuk a kölest, felengedjük háromszoros mennyiségű vízzel, és fedő alatt megpároljuk.
- A húst kis kockákra vágjuk, és megpirítjuk 4 ek felforrósított olajon hirtelen, hogy ne engedjen levet, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a felaprított hagymát és fokhagymát, majd összekeverjük a hússal és a kölessel. Sóval, borssal és a lestyánnal ízesítjük.
- A paprika tetejét levágjuk, a magjait kikaparjuk, és megtöltjük a keverékkel.
- A paradicsomot leforrázzuk, hideg vízzel leöblítjük, és lehúzzuk a héját. Feldaraboljuk, és a maradék olajon 2 percig forraljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadunk egy kevés vizet. Beletesszük a paprikákat, és 10 percig pároljuk őket, majd megfordítjuk, és a másik oldalukat is megpároljuk 10 perc alatt. Ezután kivesszük őket, a ketchupot a visszamaradt szaftba keverjük, összemelegítjük, és a szósszal meglocsolva tálaljuk a paprikát.
A házi ketchup receptjét itt találod >>>