A céklát megmossuk és sós vízben héjastól puhára főzzük.
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a rizst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a fehér borral, majd amikor a bor elpárolgott, 2 merőkanál alaplevet hozzáöntünk. Folyamatosan kevergetjük, amikor a rizs magába szívta a levet, újból hozzáöntünk, addig adagoljuk így az alaplevet, amíg el nem fogy.
Amikor elfogyott az alaplé folyamatosan adagolva hozzáadjuk a céklalevet is a rizshez. Megvárjuk míg magába szívja, majd sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a vajat.
A megfőtt céklát meghámozzuk és kockára vágjuk. Kevés olajon serpenyőben megpiríjuk és a rizottóba keverjük, vagy a tetejét megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.