A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát finomra vágjuk, a megmosott halványító zellert vékonyan felszeleteljük. A céklát finomra reszeljük, a leöblített friss kapor levélkéit lecsipkedjük.
A lábosban felhevített olívaolajon a hagymát és a zellert együtt puhára pároljuk 10 perc alatt. Közben az alaplét felforraljuk, és melegen tartjuk.
A fokhagymát és a rizst a zöldséghez adjuk, majd 3 percig pirítjuk. Felöntjük a vörösborral, és gyenge tűzön addig kevergetjük, amíg a rizs felszívja a bort. Ezután annyi forró alaplét öntünk az edénybe, amennyi a rizst éppen ellepi, majd keverés közben hagyjuk, hogy a rizs felszívja. Ezt többször ismételjük a maradék alaplével. Így a rizs fogkeményre (al dente) fő kb. 20 perc alatt.
Ezután a rizottóba forgatjuk a céklát, és összemelegítjük 2 perc alatt. Végül levesszük a tűzről, és belekeverjük a vajat, valamint a parmezán felét. A maradék parmezánnal és tetszés szerint a kaporral megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.