Serpenyőben felforrósítjuk az olajat a vajjal együtt, majd megfonnyasztjuk rajta a meghámozott, finomra vágott vörös- és fokhagymát.
Hozzáadjuk a hagymás keverékhez az átöblített rizst, és üvegesre pirítjuk. Megborsozzuk, majd felöntjük egy kevés borral, továbbá alaplével, és kis lángon puhára főzzük a rizst kb. 30 perc alatt. Közben néhányszor megkeverjük, és ha a rizs magába szívta a folyadékot, pótoljuk azt a többi borral és alaplével.
A rizsbe forgatjuk a felkockázott sonkát a finomra reszelt parmezán felével, valamint a felengedett borsóval együtt, és átforrósítjuk. Végül lehúzzuk a tűzről, és ízlés szerint megsózzuk a rizottót. A maradék parmezánnal megszórva és néhány bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.