A vöröshagymát apróra kockázzuk. Vastag aljú edényben felhevítjük az olívaolajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a rizst, és folyamatos keverés mellett 2 percig pirítjuk. Felöntjük a száraz fehérborral, és addig kevergetjük, amíg a folyadék elpárolog.
Közben egy másik edényben felforraljuk a zöldségleves-alaplét, és közepes tűzön melegen tartjuk. Egy merőkanálnyit a rizshez öntünk belőle, és folyamatosan keverjük, amíg a rizs felszívja a folyadékot. Hozzáöntünk még egy merőkanálnyi levest, és keverés mellett várjuk meg, míg felszívja. Ezt 15-20 percig ismételjük. Levesszük tűzről a majdnem kész rizottót, belekeverjünk a vajat, és tetszés szerint ízesítjük.
Lecsöpögtetjük a konzerv zöldborsót, és kisebb kockákra vágjunk a bacont. Összemelegítjük a tejszínt a borsóval és a sonkával, a rizottóhoz öntjük, majd pár percig együtt főzzük, amíg a rizs megpuhul. Tányérra szedjük, és megszórjuk a parmezánforgáccsal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.