A meghámozott burgonyát feldaraboljuk, a fokhagymát finomra vágjuk. A megtisztított salottát és a pórét a nem rostos zöld részével együtt apróra kockázzuk.
A fazékban felhevített olajon a salottát és a fokhagymát üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a pórét, megizzasztjuk kb. 10 perc alatt, majd megsózzuk, megborsozzuk.
A burgonyát és a leöblített zöldfűszereket a hagymákhoz adjuk, majd felöntjük az alaplével, és közepes tűzön főzzük kb. 30 percig, amíg a burgonya teljesen megpuhul. Ezután levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk 10 percig.
Közben a lehéjazott kenyeret felkockázzuk. A megtisztított fokhagymagerezdet finomra vágjuk, majd a serpenyőben felhevített olívaolajon megfonnyasztjuk. A kenyérkockákat a fokhagymás olajba szórjuk, és minden oldalról megpirítjuk.
A levest a babérlevél és a kakukkfű eltávolítása után botmixerrel pürésítjük a fazékban, majd szükség szerint sóval, borssal utánaízesítjük. Végül megszórjuk a vékonyan felkarikázott újhagymával és a krutonnal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.