Az epertorta elkészítéséhez vizespiskótát sütünk. Ehhez a tojás sárgáját és fehérjét különválasztjuk. A sárgájához hozzákeverjük a vizet, a lisztet, a sütőport, a cukrot, majd jól összedolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztához keverjük.
Három részre osztva egyenként kisütjük nagyméretű tortaformában. Ha esetleg kisebb vagy közepes a tortaforma, akkor lehet kevesebb mennyiséggel dolgozni, vagy 4 lapot sütni. Közepes hőmérsékleten (170 fok) kb. 25 perc alatt sül meg.
Amíg sül a piskóta, a főzött krémhez a hozzávalókat lábasban felfőzzük, majd félrerakjuk hűlni. Közben néha megkavarjuk, hogy sima maradjon.
A vajat a porcukorral habos és könnyű krémmé keverjük botmixerrel, majd megszínezzük 1 kávéskanál ételszínezővel. A főzött krémet és a vajkrémet összekeverjük, hozzáadjuk a lecsepegtetett és apróra vágott eperkonzervet. Az így elkészített epres krémet a piskótalapokra kenjük. Úgy osszuk el, hogy az utolsó, legfelső lapra is kerüljön az eperkrémből.
Felverjük habverővel a tejszínt a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a fixálóval (2 dl tejszínhez 1 tasak fixáló), és bevonjuk az oldalát, tetejét. (A tejszínhabot a végén meleg vízbe mártott késsel érdemes elsimítani óvatosan, hogy egyenletes és sima legyen, majd tortadíszítővel tovább díszíthetjük.)
Végül eperszemeket rakunk rá, és csokidarával meghintjük a tetejét. (Lehet másként is díszíteni, csak ügyesség és fantázia kérdése.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.