A krumplit előző este héjastul félkészre főzzük (vigyázzunk arra, hogy ne legyen túl puha). Ha kihűlt, meghámozzuk, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap egy tepsit kikenünk vajjal. A krumplit nagylyukú reszelőn lereszeljük, és a harmadát a tepsibe szórjuk, megsózzuk, a vajból apró darabokat szórunk közé, meglocsoljuk tejföllel, végül megszórjuk reszelt sajttal.
A hozzávalókat addig rétegezzük, amíg el nem fogynak. A tetejére reszelt sajt kerüljön.
Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején (kb. 30-40 perc).
Nézd meg videón, hogyan készül a lagzis krumpli
Megjegyzés
A lagzis krumplit Heves megyében esküvőkre készítették. Rántott húst vagy sült húst tálaltak mellé. A krumplit megfőzheted aznap is, az a lényeg, hogy hagyd jól kihűlni, hogy reszelhető legyen, ne törjön.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.