A köménymagot pár pillanat alatt megpörköljük, majd mozsárba öntjük, és alaposan összetörjük. (rázogatva, csak addig pörköljük, míg el kezd pattogni). A vöröshagymát megpucoljuk meg, majd felvágjuk apróra. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk, majd kihűtjük teljesen.
A darált húshoz hozzáadjuk az előzőleg megpárolt vöröshagymát, a pörkölt köménymagot, a füstölt pirospaprikát, a worcestershire szószt, az ételízesítőt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a kissé felvert tojásokat, és pár kanál zsemlemorzsát, majd alaposan összegyúrjuk, hogy egy könnyen formázható masszát kapjunk. (egy kevéske felvert tojást tegyünk félre a tészta lekenéséhez!!!)
Ezután a masszából nedves kézzel, kisebb golyókat formázunk. Az előnyújtott leveles tésztát kicsomagoljuk, majd függőlegesen felcsíkozzuk. Ezután a tésztacsíkot, és a húsgolyókat váltakozva egy hurkapálcikára tűzzük, majd a tésztát lekenjük a félretett tojással. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráhelyezzük a nyársakat egymástól távolabb. Előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 perc alatt készre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.