A langyos tejben, egy csipet cukorral az életsztőt felfuttatjuk, majd a liszthez keverjük. Beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, az olajat és a sót, összegyúrjuk, és jól kidolgozzuk a tésztát, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán téglalappá nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és vékonyan lekvárral. Végül megszórjuk a porcukros és vaníliás cukorral összekevert mákkal.
Feltekerjük a tésztát, mint a bejglit és koszorúvá formáljuk egy sütőpapírral letakart sütőlemezen.
2-3 ujjnyi szélesen bevagdaljuk, a szeleteket kifordítjuk. Megkenjük a tetejét tojássárgájával.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.