A mákot állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt megpörköljük, majd átöntjük egy tányérba, és teljesen kihűtjük. (amikor megpörkölődött, rögtön átöntjük, mert különben megég és keserű lesz) A porcukorhoz hozzáadjuk a puha, felkockázott margarint, majd simára keverjük. Ezután állandó keverés mellett, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, és a tejet is, majd hozzászitáljuk a sütőporral és egy csipet sóval összekevert lisztet. Végül beleöntjük a pörkölt mákot, és simára keverjük a masszát. (egy sűrűbb masszát fogunk kapni)
A tortaformákat zsírozzuk és lisztezzük, majd a masszát két egyenlő részre osztjuk, és a formákba kanalazzuk. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 20-25 percig, tűpróbáig sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon, 20 percig sütöttem.)
A kisült tortalapokat pár percig a formában hagyjuk, majd rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük. A teljesen kihűlt tortalapokat egy éles késsel kettévágjuk mielőtt megtöltenénk.
A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és a puha vajat, majd simára keverjük, majd belekeverjük a mascarponét. A Hulalát kemény habbá verjük és hozzáadjuk a mascarponekrémhez, és keverőkanállal óvatosan keverjük, összeforgatjuk. A tortalapokat megtöltjük a vaníliakrémmel, és ízlés szerint bevonjuk kívülről is, majd hűtőbe tesszük pár órára, hogy a krém teljesen megdermedjen.
A tortabevonó csokoládét gőzfürdő fölött felolvasszuk, majd a hűtőből kivett torta tetejére csorgatjuk. Ezután visszatesszük a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen a torta tetején.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.