Felhabosítjuk a puha vajat 10 dkg nádcukorral, azután beledolgozzuk a szétválasztott tojások sárgáját.
A tojásfehérjéket a sóval lágy habbá verjük, majd beleszórjuk a megmaradt cukrot, és keményre verjük. Ezután óvatos mozdulatokkal, a darált mákkal és liszttel felváltva a vajas masszába forgatjuk a felvert tejszínnel együtt.
A tésztát egy 20 cm átmérőjű, kivajazott, kapcsos tortaformába simítjuk, és a 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Azután kikapcsoljuk a készüléket, és a süteményt 10 percig pihentetjük. Végül kivesszük, és a sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben a citrom levét simára keverjük a porcukorral. A mázt a tortára csorgatjuk, és hagyjuk megszilárdulni. Ízlés szerint megszórhatjuk egy kevés reszelt citromhéjjal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.