A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk a porcukrot, és elektromos kézi keverővel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a darált mákot, a sót, a fűszereket, a narancshéjat, teljesen simára keverjük. A hab harmadát gyors, határozott mozdulatokkal a mákos masszához keverjük, az így fellazított masszához adjuk a hab többi részét és a kandírozott gyümölcsöket, azzal már óvatosan forgatjuk össze.
Sütőpapírral kibélelünk, és enyhén kiolajozunk egy 23 cm-es kapcsos tortaformát. Beleöntjük a masszát, és 35 percig, tűpróbáig sütjük. Lehűtjük..
A mascarpone sajtot, a tejszínt és a krémsajtot elektromos habverővel habbá verjük, keverés közben hozzáadjuk a porcukrot és vanília rudak kikapart magját is. Ha elkészült, vagy eldobható habzsákba tesszük, aminek végébe csillagcsövet tettünk, és ezzel dekoráljuk, vagy két kanál segítségével szép galuskákat teszünk a tortára és mellé is.
A vörösbort felforraljuk a cukorral és hozzáadjuk az aprított aszalt áfonyát és meggyet is. Pár percig forraljuk együtt, míg a gyümölcsök kissé megpuhulnak, de nem főnek szét, közben sűrítjük egy kis keményítős vízzel. Ha kellően besűrűsödött, már tálalhatunk is. Forrón és hidegen is remek kísérője a tortának.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.