A tojásokat szétválasztjuk, a tojás sárgájához hozzáadjuk a 3 kanál barna cukrot, a 3 kanál vizet, és habosra kavarjuk.
A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, amikor félig felvertük, apránként hozzáadunk 3 evőkanál cukrot, és kemény habbá verjük. A kikavart tojássárgájához felváltva hozzákeverjük a sütőporos lisztet, a darált mákot és a tojásfehérje kemény habját. Laza mozdulatokkal összekeverjük az alapanyagokat, hogy a hab ne törjön össze.
Egy 24 cm-es tortaformát kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel, majd beleöntjük a mákos piskótánkat, majd behelyezzük a 180 fokra előmelegített sütőbe. 20 percig sütjük, az állagát tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült a máktorta rácsra tesszük hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a tészta elkészítjük a krémet: a túrót villával összetörjük, a pudingport kikeverjük hideg tejjel, majd a túrót és a pudingot összekeverjük ízesítjük reszelt citromhéjjal. A kihűlt a tortánkból három lapot vágunk: az első lapot megkenjük meggydzsemmel, majd a túrókrém felét rákenjük, és kirakjuk a magozott meggy felével; majd következik a második lap, amivel ugyan így járunk el: meggydzsem, túrókrém, meggy. Majd befedjük a harmadik lappal.
A porcukrot a citromlével egy tálban addig keverjük amíg a cukor elolvad, és az egész egy egynemű, folyékony fehér masszává válik, majd a tortánk tetejére öntjük. Kandírozott cseresznyével díszítjük.
Megjegyzés
A családom nagyon szereti a mákos sütiket úgy gondoltam megpróbálom tortában is fantasztikus lett. Csodálatos ízharmónia alakult ki a túrókrémmel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.