A lisztet összekeverjük a sütőporral és a darált mákkal. A tojásokat szétválasztjuk. A kézi mixerrel habosra keverjük a puha vajat a porcukorral, és egyesével hozzátesszük a tojások sárgáját és verjük egyenként egy percig, majd hozzáöntjük a tejet is. Beleszórjuk a lisztes keveréket és összekeverjük, majd félre tesszük
A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval és lassú, nagy átforgató mozgulatokkal óvatosan keverjük a tésztához.
Egy 30x 40 cm-es tepsit kivajazunk, belisztezzük, beleöntjük a masszát. A sűtőt előmelegítjük 180 fok légkeverésre kapcsoljuk. A tortát 40 percigsütjük. Tűpróbával megnézzük, hogy átsült-e a tészta. Ha megsült,kiborítjukegy süteményes rácsra és hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítéséhez a citromokat megmossuk, lereszeljük a héját és kifacsarjuk a levét. 3-4 evőkanál vízben 1-2 percig forraljuk a citrom héjat, majd hozzáadjuk a levét és a porcukrot. Forraljuk néhány percig, hogy kissé besűrűsödjön. Utána hagyjuk kihűlni és belekeverjük mascarponét és fél percig botmixerrrel habosítjuk, hogy kissé bekeményedjen.
A megsült tésztát három részre vágjuk, a lapokat megkenjük a citromos krémmel, a torta tetejére is krém kerül. Kandírozott citrushéjjal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.