A tésztához a darált mákot, az átszitált lisztet és a sütőport összekeverjük. A vajat egy nagyobb tálban habosra keverjük 4 dkg cukorral. A tojásokat szétválasszuk, majd a sárgájákat és a reszelt citromhéjat a vajas masszához keverjük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a maradék cukorral, majd egy spatulával a vajas keverékhez forgatjuk. Végül hozzáadjuk a mákos lisztet is, és alaposan összekeverjük. A masszát egy sütőpapírral kibélelt 20 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
A krémhez a túrót és a mascarponét elkeverjük a kétféle cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, és összeforgatjuk a mascarponés krémmel, majd hozzákeverjük a zselatin fixet is.
A kihűlt tortát kettévágjuk vízszintesen. Az alsó tortalapot megkenjük 3 ek meggylekvárral, erre simítjuk a túrókrém felét. Befedjük a másik tortalappal, ezt megkenjük a maradék lekvárral. Erre rákenjük a maradék krémet, és megszórjuk egy kevés mákkal. A hűtőbe tesszük legalább 1 órára, majd felszeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.