A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk, és szétterítjük egy sütőpapírral leterített sütőlemezen. Egyenletesen megszórjuk némi őrölt fahéjjal, meglocsoljuk az olívaolajjal, és puhára sütjük a 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt. Ezután kivesszük, majd miután kihűlt, botmixerrel pürésítjük. Végül kimérünk belőle 35 dkg-ot.
Ledaráljuk a mandulát és a zabkekszet, majd a kókuszreszelékkel együtt a kimért tökpürébe forgatjuk. Akkor jó, ha formázható állagú masszát kapunk. Ha túl lágy, egy kevés darált mandulát vagy zabkekszet adunk hozzá, ha pedig túl kemény, némi tökpürével javíthatunk az állagán. A tésztát ezután a hűtőbe tesszük 30 percre.
A tésztamasszából 15 db golyót formázunk, és meghempergetjük azokat egy kevés kókuszreszelékben. Tálalásig a sütiket a hűtőszekrénybe tesszük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.