A meghámozott burgonyát uborkagyalun vékonyra felszeleteljük, majd forrásban lévő sós vízbe tesszük. Hozzáadunk egy darab fokhagymát is kis darabokra vágva és megfőzzük kb 80 %-osra, hogy ne legyen puha. Közben előmelegítjük a sütőt.
A hagymát apróra vágjuk és lassú tűzön az olajon megfonnyasszuk a fokhagymával együtt, enyhén megsózzuk. Ha már üveges, mehet rá a hús. Ha már sehol sem nyers a hús, megszórjuk a fűszerekkel, és átkeverjük. A paradicsompürét elkeverjük a vízzel, és ráöntjük. A vizet teljesen elfőzzük róla. Ha szükséges adunk még hozzá egy kis vizet, de a cél, hogy ne legyen alatta folyadék. Amíg a kefta fő, a besamelt is elkészítjük.
A vajat kis- közepes lángon megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, folyamatosan keverjük egy habverővel, mert a folyamat nagyon gyors. Majd apránként hozzáadjuk a tejet, csomómentesre keverjük, hogy pudingszerű állaga legyen. Amikor ezt elérjük, hozzáadjuk a fűszereket, a sajtot.
Egy hőálló edényt kivajazunk, elterítjük benne a lecsepegtetett főtt burgonyát, elsimítjuk rajta a keftát, majd ráöntjük a besamelt. A tetejére sajtot szórunk és mehet a sütőbe, amíg megpirul a teteje.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.