Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, az olajat, a joghurtot és a tojást, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgozzuk, majd letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük.
Megmossuk, szárazra töröljük, és felaprítjuk a medvehagymát. A krémsajtot egy tálba tesszük, és hozzákeverjük a medvehagymát.
A megkelt tésztát egy liszttel megszórt deszkára borítjuk, és 1 cm vastagságúra nyújtjuk. A tészta felére rákenjük a medvehagymás krémsajtot, majd ráhajtjuk a másik felét. Egy kicsit tovább nyújtjuk sodrófával, majd 15x2 cm-es csíkokra vágjuk, és mindegyiket egyszer vagy kétszer megcsavarjuk.
A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Mindet megkenjük felvert tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal, és további 15 percig pihentetjük. Ezután 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés
Ismét megérkezett a medvehagymaszezon. Aki szereti a sósat, mindenképp készítse el.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.