Elkészítés: A tésztához valókat tálba rakjuk, majd addig gyúrjuk, míg sima nem lesz, és el nem válik az edény falától. Margarinnal kikent, belisztezett nagy tepsibe nyomkodjuk, a morzsával egyenletesen behintjük.
A meggyet kimagozzuk, lecsöpögtetjük, a tésztára szórjuk, a fahéjjal összekevert cukorral meghintjük.
A diós masszához a tojássárgáját a fele cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a tejfölt hozzáadjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé a maradék cukrot is beleszórjuk. Két részletben, vigyázva hogy ne törjük, a cukros tojássárgájába forgatjuk, közben a diót is beleszórjuk.
Egyenletesen a meggyre simítjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165) 30-35 percig sütjük.
Ha kihűlt, kockákra vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.