Egy keverőtálban összekeverjük a száraz hozzávalókat és az aszalt meggyet. Egy másik tálban fehéredésig felhabosítjuk a vajat (kókuszzsírt) a cukorral.
A vajkrémhez hozzákeverjük a tojást. A vajkrémet beledolgozzuk a lisztes-zabos keverékbe, és 15 percig pihentetjük a hűtőben.
A tésztából diónyi golyókat formázunk, majd kilapítjuk a két tenyerünk között. Egymástól 3–4 cm távolságra helyezzük el őket a sütőpapírral kibélelt tepsiben.
Evőkanalat használjunk a formáláshoz. Megvizezzük a hátlapját, és így lapítjuk, formázzuk tovább a kekszet. 170–180 Celsius-fokra előmelegített sütőben sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.