A joghurtot meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, a borsot és a felaprított metélőhagymát. Hozzáöntjük a felfutott élesztőt, az olajat, a tejet és lágy tésztává dagasztjuk.
A tésztát lisztezett deszkára borítjuk és ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Egy éles késsel berácsozzuk és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és letakarva meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
Ezután a lekenjük a tetejüket felvert tojással és megszórjuk magokkal. Előmelegített 180 fokos sütőben, szép pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.