A milánói sertésbordához először elkészítjük a ragut. A forró zsiradékban üvegesre dinszteljük a vöröshagymát, majd benne a fokhagymát. Átpirítjuk benne a sonkát is, majd rátesszük a gombát.
Sózzuk, borsozzuk, várunk, ameddig saját levében összeesik, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, felöntjük vízzel és a többi fűszerrel ízesítjük. Lassan, takarékon főzzük kb. 15 percig, addig az ízek összefőnek a mártásban.
A karajszeleteket klopfoljuk, széleit pár helyen bemetszük, sózzuk, enyhén borsozzuk, és a szokásos módon panírozva, forró olajban kisütjük, melegen tartjuk.
Amíg a húst sütjük, a tésztát bő, sós vízben, a javasolt idő szerint kifőzzük, leszűrjük, és a mártással összeforgatjuk.
Tálalásnál, a tészta mellé tesszük a rántott bordaszeletet, a tésztát meghintjük sajttal, a húshoz citromot kínálunk.
Megjegyzés
Finom étel, jó étvágyat kívánok hozzá!
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.