A tejcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd kevergetéssel kézmelegre hűtjük, és apránként hozzácsorgatjuk a kézmelegre melegített tejszínt. Hozzáadjuk a sót és 5 dkg felaprított mogyorót. Az így kapott sűrű krémet minimum 4-5 órára hűtőbe tesszük.
A masszából kiskanállal kikanalazunk egy adagot, amiből diónyi golyókat gyúrunk, majd a maradék darált mogyoróba hempergetjük.
Ha már szinte csokoládé keménységűre szilárdult, akkor fogunk tudni vele megfelelően dolgozni, mert a kéz melegétől rögtön olvad. Papírkapszlikban tárolva remek ajándék is válhat belőle. Hűtőben akár 1 hónapig is eláll.
Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.