A csokoládét éles késsel apróra vágjuk. A mogyoróvajat habosra keverjük a puha vajjal, a barna cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval és az őrölt fahéjjal. Ezután, állandó keverés mellett, hozzáadjuk az egész tojást is.
A lisztetösszekeverjük össze a sütőporral, majdhozzászitáljuk a mogyoróvajas keverékhez.Hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét, és gyors mozdulatokkalösszegyúrjuk, majd kb. 30 percre a hűtőbe tesszük a tésztát.
Diónyi nagyságú golyókatformázunk. Egy tányérba pár kanál barna cukrotteszünk, a golyókat megforgatjuk a cukorban, majd egymástól kicsit távolabbhelyezzük, sütőpapírral bélelt tepsire. Amikor minden golyó elkészült, egy villávalegy kicsit lelapítjuk mindegyiket.
Előmelegített sütőbehelyezzük őket, majd közepes hőmérsékleten 10-12 perc alatt aranybarnárasütjük a kekszeket (én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem).
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni a kekszeket, mert melegen még nagyon omlósak, és szétesnek ha megmozdítjuk őket.
A teljesen kihűlt kekszet rögtön tálalhatjuk, de ízlés szerint száraz, hűvös helyen hosszabb ideig is tárolhatjuk.
Megjegyzés
Szép díszcsomagolásban karácsonyra pl. ajándékba is adhatjuk.
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.