Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Tisztítsuk meg az édeskömény gumókat, majd vágjuk szeletekre, öntsük egy hőálló edénybe, keverjük össze a szeleteket olívaolajjal, kakukkfűvel, zúzott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük nyakon a főzőtejszínnel.
A lisztet morzsoljuk össze gyors mozdulatokkal a felkockázott vajjal és 2 dkg reszelt parmezánnal, az így kapott morzsával szórjuk meg az édeskömény tetejét.
Alufóliával lefedve süssük 30-35 percig, majd távolítsuk el az alufóliát, és szórjuk meg koktélparadicsommal és az 5 dkg reszelt parmezánnal. Néhány ág kakukkfűvel díszíthetjük – majd további 15 percre tegyük vissza a sütőbe. Ennyi idő alatt az édeskömény megpuhul – de ellenőrizzük egy késsel – a morzsa pedig szép arany barnára sül.
Frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.