Az epret leöblítjük, és lecsepegtetjük, eltávolítjuk a szárát, majd a húsát apró darabokra vágjuk. 5 dkg cukrot forgatunk az eperhez a citromlével simára kevert keményítővel együtt. A tojásokat a megmaradt cukorral habosra keverjük. Egy tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és egy csipet fahéjat.
A vajat felolvasztjuk, majd hagyjuk kissé kihűlni. Kis adagokban a cukros tojáshoz adjuk a lisztes keveréket, majd hozzácsorgatjuk az írót és a felolvasztott vajat. Az egészet sima tésztává dolgozzuk, majd kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A tésztán elrendezzük az előkészített epret.
A morzsához egy tálba tesszük a lisztet, a cukrot és a felkockázott vajat. Kézzel morzsás állagúra dolgozzuk. A morzsát elosztjuk az eperrétegen, majd az egészet 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.