A patisszont megmossuk, a kalapját levágjuk, a belsejét kikaparjuk úgy, hogy legalább 5 mm vastag fala maradjon. A fokhagymát meghámozzuk, a felforrósított olajon megfonnyasszuk. Hozzákeverjük a kikapart patiszszonhúst, és megpirítjuk meg. Sózzuk, borsozzuk, lehúzzuk a tűzről, és összedolgozzuk a felaprított mozzarellával. A keveréket a patiszonokba töltjük, lefedjük a kalapkákkal, és elrendezzük mindet tűzálló tálakban.
A mártáshoz a paradicsomot felforraljuk a meghámozott és összezúzott fokhagymával. Megsózzuk, ízesítjük egy kevés őrölt rozmaringgal. A patisszonok mellé öntjük, lefedjük le az egészet alufóliával, majd 60 perc alatt készre sütjük 200 fokos sütőben. Közben néhányszor meglocsoljuk a paradicsommártással. Akkor jó, ha a patisszon roppanósra puhult.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.