- A mustáros-zöldséges sertésragu elkészítéséhez először a szalonnát apróra vágjuk, és zsírjára sütjük.
- A megpucolt és felszeletelt hagymát megfonnyasztjuk a zsíron. A húst vékony csíkokra vágjuk, és a szalonnás-hagymás alaphoz adjuk. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, majd kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.
- Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, és egyforma darabokra vágott zöldségeket. Ízesítjük a mustárral. Az egészet lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett puhára pároljuk, amíg a szaft besűrűsödik.
- Közben a házi tarhonya elkészítéhez az átszitált liszthez hozzáadjuk a tojásokat és a sót, majd az egészet kemény tésztává gyúrjuk. 10-15 percig hagyjuk pihenni, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- Nagyobb felületen kiterítve kissé megszárítjuk a tarhonyát, majd kevés zsiradékon megpirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és puhára főzzük. Az elpárolgó vizet pótoljuk, ha szükséges, amíg meg nem puhul a tészta. Az elkészült házi tarhonyával tálaljuk a zöldséges ragut. Tejföllel kínáljuk.
Olvasónk megjegyzése, javaslata a recepthez:
Kellemesen fűszeres, magyaros, zöldséges sertésragu, házi tarhonyával tálalva. Ebben az ízletes ételben összpontosul a magyar konyára jelemző ízvilág, amelynek kitűnő alapja a füstölt szalonna, és a gyökérzöldségekkel gazdított, fűszeres sertés apróhús. Az ízeket a savanykás mustár és tejföl teszi igazán karakteressé. A kézzel gyúrt, szalonna zsírján pirított házi tarhonya pedig a ragu legkiválóbb körete. asabasa71