Gyúrjuk össze a lisztet 12,5 dkg cukorral, 2 db tojással, a vajjal, a sütőporral és egy csipet sóval. Takarjuk le a tésztát, és tegyük a hűtőbe 30 percre.
Közben hámozzuk meg a birsalmát, vágjuk ki a magházát és daraboljuk fel a húsát. Keverjük össze a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével. Karamellizáljuk a maradék cukrot, majd adjuk hozzá a birsalmát és a lemosott mazsolát. Öntsük fel 3 dl almalével, és főzzük lefedve 5-6 percig. Keverjük a pudingport a maradék almaléhez, és ezzel együtt főzzük még egy percig a keveréket.
Nyújtsuk ki a tészta 2/3-át, és fektessük kivajazott, 26 cm-es tortaformába úgy, hogy az oldalát is befedje. Szurkáljuk meg az alját villával, szórjuk rá a zsemlemorzsát, majd szedjük rá a pudingos birsalmát. A maradék tésztát is nyújtsuk ki, és fektessük a töltelékre. A tésztaszéleket nyomjuk össze. Szurkáljuk meg a torta tetejét is, majd kenjük meg a maradék felvert tojással. Tegyük 200 fokos sütőbe 50 percre. A sütési idő felénél takarjuk le.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.