A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd sózzuk, borsozzuk.
Serpenyőben olajat hevítünk, a húst először a bőrös, majd a másik felén hirtelen megpirítjuk. Hőálló tálba átrakjuk, és ráöntjük az olajat.
Felforrósított sütőben tovább pirítjuk kb. 20-25 percig, félidőben megfordítjuk. Meglocsoljuk 2-3 narancs levével, alufóliával lazán letakarjuk. Alacsony hőfokon (150 fok), puhára pároljuk. A fóliát eltávolítjuk, a húsokat megszórjuk a cukorral (vagy mézzel) és ropogósra sütjük.
A megtisztított brokkolit rózsáira szedjük, a szőlőszemekkel és a paradicsommal együtt puhára pároljuk.
A tálból kiszedjük a húsokat, a felesleges zsíradék nagy részét leöntjük. A maradék zsíradékhoz adjuk a leveskockát, kevés barna cukrot, és 1-2 ek víz hozzáadásával felforraljuk, majd besürítjük.
Megjegyzés
A családom nagyon szereti a kacsahúst, amelyet változatossá tehetünk a különböző köretekkel. A zöldséges és gyümölcsös köret is kitűnően illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.