A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Keverőtálban elvegyítjük a lisztet, a mandulát, a kukoricadarát és a sütőport. Egy másik tálban a vajat kikeverjük a cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
Az elvegyített száraz hozzávalókat adagonként a vajas mixhez adjuk, majd simára keverjük. Végül beledolgozzuk a forró vízzel lemosott 2 db kezeletlen narancs lereszelt héját és az egyik gyümölcs kifacsart levét.
Vajjal kikenünk és liszttel meghintünk egy 20 cm-es tortaformát. Beletöltjük a tésztát, elsimítjuk, és az előmelegített sütőben sütjük 40 percig.
Közben a torta tetejére a forró vízzel lemosott narancsot hámozatlanul felszeleteljük, és a tészta hozzávalóiból maradt narancs levét kifacsarjuk. Kis edényben felforralunk 1,5 dl vizet a 10 dkg barna cukorral együtt, és a cukor teljes feloldódásáig kevergetjük. Beletesszük a narancsszeleteket, lassú tűzön forraljuk kb. 15 percig, majd kiszedjük egy tányérra. A visszamaradt folyadékot felöntjük a narancslével, és sziruppá főzzük kb. 5 perc alatt.
A tésztát kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni. Végül tányérra borítjuk, villával megszurkáljuk, és meglocsoljuk a sziruppal. A narancsszeletekkel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.