A tököt félbevágom, magját eltávolítom, majd feldarabolom. A répát megpucolom, nagyobb darabokra, a hagymát pedig négybe vágom.
A zöldségeket egy serpenyőbe rakom, sózom, locsolok rá olajat, csurgatok rá mézet. Letakarom fóliával, és beteszem a 180 fokra (hőlégkeverésen) előmelegített sütőbe. Fél óra elteltével leveszem a fóliát, s újabb fél órát sütöm.
Eközben a narancsot megpucolom és gerezdekre szedem, a diót feltöröm.
Ezután kiveszem a serpenyőt a sütőből, a tök héját levágom, néhány kockát félreteszek, és a répával, hagymával együtt beteszem egy fazékba. Ráöntöm a vizet, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem, majd beleteszem a narancs felét.
5 perc főzés után botmixerrel összeturmixolom, beleöntöm a tejszínt, és a cointreau-t.
Megjegyzés
Ez a leves nem egy klasszikus karácsonyi étel, de szerintem az ünnepi asztalon is bátran feltálalható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.