Egy lapostányért a mélyhűtőbe rakunk. A félbevágott és kimagozott nektarint felaprítjuk. Lábosba tesszük a citrom kifacsart levével és 2 dl vízzel együtt. Közepes lángon felforraljuk, majd a hőfokot mérsékeljük, és néhányszor megkeverve 15-20 percig főzzük.
A tűzről levéve burgonyanyomóval összetörjük a gyümölcsöt, majd hozzáadjuk a befőzőcukrot. Ezután kis lángon, kevergetve addig melegítjük, amíg az meg nem olvad, majd nagy lángon felforraljuk, és tovább 3 percig főzzük. A tűzről levéve elvégezzük a tányérpróbát: egy kevés lekvárt kanalazunk a behűtött tányérra. Ha szépen megbőrösödik, elkészült, ha még folyós, néhány percig tovább főzzük.
Eltávolítjuk a lekvárról az esetleg keletkezett habot, majd hozzákeverjük a likőrt és a vajat. Tiszta üvegekbe töltjük, 1-1 db celofánnal befedjük azokat. Hagyjuk kihűlni, végül rácsavarjuk mindre a tetejét. Száraz, hűvös helyen tároljuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.