A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, közben megtisztítjuk és feldaraboljuk a paprikát, és a paradicsomot. Az üveges hagymára ráreszeljük a fokhagymát, majd hozzáadjuk a paprikát. Ízlés szerint megfűszerezzük (a currytől különleges lesz), majd néhány percnyi párolás után hozzáadjuk a paradicsomot is, és úgy 5 percig pároljuk.
Közben megmossuk a cukkinit, meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét, majd megint félbevágjuk. Enyhén megsózzuk, és sütőpapírral bélelt - vagy olajozott - tepsibe tesszük. A lecsóba belekeverjük a rizst, 2 evőkanál tejfölt, és az apróra vágott petrezselymet.
Ezzel a masszával megtöltjük a cukkiniket, megkenjük tejföllel a tetejét, ízlés szerint szórhatunk rá sajtot is, majd befedjük alufóliával, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Természetesen maradék és húsos lecsóval is isteni, hát még sajttal a tetején... Ez a kímélő, kánikulai változat. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.