A lisztet tálba tesszük, a hideg vajat hozzáreszeljük, majd gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a darált diót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a tojássárgáját, belereszeljük a citrom héját, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, hogy a vaj a lehető legkevésbé olvadjon meg. Fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük 1 órát.
Ezután kivesszük, és lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk. Bármilyen alakú kiszúróval kiszaggatjuk, majd a formák feléből egy kisebb formát is kiszúrunk.
Sütőpapírral borított tepsire rakosgatjuk, és 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és alsó-felső sütéssel, 10 perc alatt megsütjük. Nem baj, ha még kissé puhának tűnik kivételkor, mert hűlés közben kicsit keményedik. A kihűlt linzereket lekvárral megkenve összeragasztjuk, porcukorral meghintve tálaljuk.
Megjegyzés
A linzert dióval, és citromhéjjal és fahéjjal.most készítettem először. Érdemes volt kipróbálni varázslatos íz világ tárul elénk,és az ízharmóniáról nem is beszélve..
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.