Az őzlábgomba tönkjét kicsavarjuk, majd a kalapot megtisztítjuk. Alaposan megmossuk, leszárítjuk, és ízlés szerint feldaraboljuk. Ha egészben szeretjük, hagyhatjuk egészben is.
A gombát megforgatjuk lisztben, majd a felvert és megsózott tojásban, végül a zsemlemorzsában.
Bő, forró olajban megsütjük. Ízlés szerint tálalhatjuk főtt rizzsel, rizibizivel, salátával, savanyúsággal is.
Megjegyzés
A gombákat öblítsük le folyóvíz alatt, majd egy papírtörlőn szárítsuk meg. Közvetlenül nem sóztam a gombát, ellenben a tojásba többet szórtam a megszokottnál. Kissé puritán látvány egy tányér nagyságú bundázott gomba, de enyhén roppanós, szaftos, ízletes étel került a ropogós panír közé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.