A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, és duzzadni hagyjuk néhány percig.
Közben a vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét. A habtejszínt a vaníliavelővel és a cukorral együtt felforraljuk, majd levesszük a tűzről.
A zselatint kinyomkodjuk, azonnal a forró tejszínhez adjuk, és kevergetve feloldjuk. A masszát kissé hűlni hagyjuk, majd adagonként kis formákba töltjük, és a hűtőbe tesszük legalább 6 órára.
A megmosott epret kicsumázzuk. A felét a szemek nagyságától függően kettévágjuk vagy negyedeljük, meglocsoljuk 1 ek porcukorral elkevert 1 ek balzsamecettel, és állni hagyjuk. A többi epret feldaraboljuk, majd turmixgépben pürésítjük a maradék 1-1 ek porcukorral és balzsamecettel együtt.
Végül a megszilárdult panna cottát a formákból desszertes tányérokra borítjuk. A marinírozott eperrel, valamint a balzsamos eperöntettel tálaljuk, és mentalevelekkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.