A tejszínt állandóan keverve forrásig hevítjük a zselatinnal, a vanília kikapart magjaival és a rúddal, majd cukorral vagy édesítővel ízesítjük. Amikor felforrt, azonnal lehúzzuk a tűzhelyről. Szufléformákba töltjük és másnapig hűtőbe tesszük.
Az epret nagyobb darabokra vágjuk. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, és rádobjuk a feldarbolt gyümölcsöt, majd hozzáöntjük a bort és a balzsamecetet, és sűrűre forraljuk. Akkor jó, ha az eper még nem esik szét. Megkóstoljuk, ízlés szerint még szórhatunk hozzá cukrot vagy édesítőt.
A szufléformákat egy pillanatra forró vízbe mártjuk, majd megfordítva tányérra borítjuk. A kihűlt raguval körítve tálaljuk, mentalevéllel díszítjük.
Megjegyzés
Egyik évben édesanyámnak készítettem anyák napjára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.